Ušće NeretveBudući da su velike površine voda stajačica kao močvarni tipovi ujedno i najznačajnija ušće Neretve spada u jedno od najatraktivnijih staništa u Hrvatskoj na kojem možemo promatrati velik broj vrsta iz različitih skupina (patke, guske, labudovi, grabljivice, čaplje, rode, čurlini, čigre, gnjurci i pjevice). Brojne ptice susrest ćemo upravo na samim ušćima rijeka u more. Uvjeti koji se stvaraju miješanjem slane i slatke vode te pličina koja nastaje zbog nanosa rijeke pogoduju životu beskralježnjaka i riba kojima se ptice hrane.

Staza prati cestu na samom ušću Neretve i ukupne je duljine oko 2. km. Ušće Neretve je ujedno i kupalište te se osim mogućnosti jela, pića i promatranja ptica nude raznorazne aktivnosti na otvorenom. Među surferima, osobito kajterima, ušće Neretve je među pet top destinacija na svijetu.

Značajne birdwaching vrste koje je moguće zabilježiti uz ovu stazu su: veliki pozviždač (Numenius arquata), prugasti pozviždač (Numenius phaeopus), mali vranac (Phalacrocorax pygmeus), vlastelica (Himantopus himantopus), vodomar (Alcedo athis), žličarka (Platalea leucorodia), oštrigar (Haematopus ostralegus), bukavac (Botaurus stellaris), žuta čaplja (Ardeola ralloides), eja močvarica (Circus aeruginosus), jegulja (Anguilla anguilla) kao i mnoge druge vrste.

Pod čempres ethno art village, Baćina + 385 (0) 91 761 5480, ivan.delmic@gmail.com
Turistička agencija Explore Neretva, Opuzen + 385 (0) 95 8885 478, westic@gmail.com
Kite klub Komin, + 385 (0) 91 522 6715, www.kiteboarding-komin-neretva.com