Staza Sv. Jure, 1 762 m nmStaza se nalazi na najvišem vrhu Biokova, Sv. Jure, do kojeg je moguće doći automobilom 23 km dugom Biokovskom cestom, koja je ujedno najviša i jedna od najatraktivnijih brdskih cesta u Republici Hrvatskoj. Biokovska cesta ujedno je označena i prezentirana kao biciklistička staza, a do samog vrha sv. Jure vode i planinarske staze.

Na vrhu Sv. Jure nalazi se televizijski toranj i zgrada za telekomunikacijske uređaje, te crkva sv. Jure. Sa vrha se pruža panoramski pogled na Zagoru i otoke, a za izuzetno lijepog vremena mogu se dobro vidjeti bosansko-hercegovačke planine i susjedna Italija (Monte Gargano).

Sveti Jure čini specifično stanište te se neke od strogo zaštićenih vrsta mogu susresti isključivo na najvišim predjelima oko samog vrha. Značajne birdwaching vrste koje se mogu zamijetiti su: alpski popić (Prunella collaris), kamenjar (Monticola saxatilis), žutokljuna galica (Pyhrrocorax graculus), podvrsta planinskog djetlića (Dendrocopos leucotos lilfordi), endemična mosorska gušterica (Dinarolacerta mosorensis) i mnoge druge ugrožene, zaštićene i strogo zaštićene vrste.